Studentpresent?

löp

Hej igen! Eftersom det är fina dagar sitter jag gärna ute med datorn i knäet och filosoferar lite om kvällarna. Underbart att inte sitta fast i soffan inomhus utan kunna slappna av i värmen – innan myggsäsongen drar igång! Nu är det studenttider och barnen har bara några dagar kvar i skolan innan det går på sommarlovet. Den äldste ska sommarjobba lite i glasskiosken på en camping i närheten, men för den lilla så blir sommaren en ända lång semester. Tänk om man hade det så! Hon har ändå högt flygande planer på framtiden, är riktigt målmedveten om att hon vill plugga vård och omsorg på gymnasiet för att bli sjuksköterska. Idag ser ju arbetsmarknaden lite annorlunda ut, men hennes äldre kusin jobbar på bemanningsföretag sjuksköterska och det är väl därifrån hon fått sin inspiration. Ja, det är väl tur att ens barn inte är arbetsskygga iallafall! Nu måste deras far bara se till att köpa den där perfekta sommarpresenten som en belöning för slitet i skolan, det kan de vara värda!

Långkok

Hejsan, hur har ni det?

Här är det bara bra, julen är firad och ett nytt år har gjort sitt inträde. Vi hade det riktigt mysigt här hemma under både jul och nyår, och ungarna verkade nöjda. Och som ni vet: Är de nöjda så är jag också det. I detta nu håller jag på med min nya passion, nämligen långkok. Fick en riktigt lyxig gryta i julklapp som ungarna hade sparat ihop till. Är det inte rörande vad de gör för sin gamle far? De hade gått och köpt mina drömmars gryta från Le creuset på kitchentime.se så nu gör jag knappt något annat än att laga smarriga långkok. Jag går inte efter något direkt recept, allt jag gör är att slänga i några bitar högrev eller annat kött i grytan tillsammans med grönsaker, buljong och en skvätt vin. Sen får det stå och sköta sig själv på låg värme i några timmar, sen kan jag lova er att man har en middag värdig kungar. 

gryta2

 

Äntligen fredag!

k

Tjenare allesammans!

Hoppas ni har en bra dag såhär långt. Det är ju ändå fredag, så man kan ju inte klaga på tok för mycket. Jag har en ganska hektiskt dag idag, i alla fall fram tills i eftermiddag vid fyratiden, då ska jag nämligen på möte med föreningen om hur vi ska göra med att få gjort vår fastighetsförvaltning av proffs. Det är alltid så himla många idéer i vår förening så det blir spännande att se vad som blir slutsatsen. Efter mötet blir det en storhandling så skåpen är fulla till helgen. Men nu är nog kaffepausen över, så jag får återgå till det jag måste få gjort. 

Hoppas ni får en riktigt bra fredag och helg, hörni! Hörs!

Fredagsplaner!

kreol

Go kväll, allihop!

Härligt att det är fredag och nu är vi alla hemma igen. Jag har precis blivit klar med middagen så nu ska vi bara duka innan vi sätter oss och njuter av min favorit middagsrätt. Har ni ätit Kreolsk gryta någon gång? Om inte så missar ni verkligen någonting! Efter middagen blir det fredagsmys i soffan med någon film som sonen valt ut, vi får se vad det blir. Jag har hållit min del av planen och köpt både chips och lösgodis. Det blir helt enkelt en riktigt bra helg, tror jag. Med en start som denna så kan det ju inte bli dåligt. Nästa helg åker vi till Götet, så helgerna kan man inte klaga på just nu. Hoppas ni har det bra!

Planering av resa!

Tjenare allesammans!

Hoppas ni har en bra helg och att ni är lediga som vi är. Just nu sitter vi och planerar en weekend i Göteborg nu i oktober. Vi alla tre är helt tokiga i Göteborg, trots att vi ju klart trivs himla bra i Vånga. Men för en helg då och då så är Göteborg verkligen stället att åka till. Så nu ska vi bege oss igen, men innan dess måste vi planera upp den, vad vi ska hinna och prioritera. Känner mig riktigt taggad inför den, vi har alltid så otroligt kul när vi åker på roadtrip allihop!

gö