Sommarplaner

Äntligen har sommaren anlänt, nästan på riktigt, och vi har suttit ute hela helgen. Grillen är framme och igår hade vi grannarna över på en riktig helkväll. Funderar på att göra en insats under semestern och rusta upp altanen, glas in den och skapa ett extra rum så att man sitta där ute även under de kyligare dagarna. Med ett sms lån skaffar man finanserna snabbt, fixar i ordning och när jag är tillbaka på jobbet efter sommaren är det bara att betala av. Att låna av sitt framtida jag är bra mycket snabbare och effektivare än att behöva vänta, spara ihop pengar och sedan skrida till verket. Det är väl en av anledningarna till att det hittills inte blivit gjort. Ser fram emot att fräscha upp mina byggkunskaper med, kommer kunna ta hjälp av barnen och lära dem ett och annat inför vuxenlivet. Att kunna hålla i en hammare är grundläggande kunskap för alla som ska klara sig själva!drön

Höstrustning!

Nu börjar ju hösten verkligen närma sig så då är det väl dags att rusta huset för höst. Med två tonårsdöttrar så ska man ju försöka minsta utrymme för gnäll, det gör jag genom att köpa på mig tofflor, filtar, kuddar och värmeljus. Här hemma ska det vara härligt att vara, och eftersom hösten inte bjuder på så mycket utomhuslek så att säga, så gäller det att rusta för mys. Jag ska även fylla på förrådet med varmchoklad och andra godsaker som tjejerna kan vilja ha. Kanske borde åka ut med dem när jag ska välja grejerna till hemmet så att det verkligen inte kan bli fel? Jo, jag tror jag försöker ordna så att de är med och väljer ut. Ser ni, man lär sig efterhand med tonåringar! Haha! Sen om jag någonsin får besök av en dejt här hemma så vill man ju ha det härligt.

koos

Sitter på altanen..

Och njuter av en varm kopp kaffe! Äntligen är den helt klar. Riktigt fin blev den. Jag är oerhört stolt över vårt arbete. Nu kommer vi att kunna njuta här flera somrar framöver. Det känns härligt.

Nu hörni mina kära vänner ska jag bara njuta av denna lördagsmorgon. Ska dricka mitt kaffe i lugn och ro och lösa lite korsord. Ha en skön lördag!

large (52)

Det går framåt

Det har gått riktigt bra med altanbygget måste jag säga! Dock har det ju varit lite regnigt emellanåt så vi har inte haft möjlighet att bygga varje dag. Men framåt går det i alla fall och vi lär nog få den klar inom någon vecka. Förhoppningsvis redan till helgen, men det beror förstås på hur vädret blir.

Det känns att hösten närman sig. Ungarna har redan hunnit börja höstterminen. Själv har jag lite ledighet kvar.

Rensar och planerar

Hej på er!

Idag har jag pysslat en massa här hemma. Har rensat ut en massa gammalt som jag ska köra iväg till någon loppis och så har jag börjat planera lite små förändringar. Skulle t.ex. vilja bygga om altanen och snygga till den lite. Gärna göra den lite större så att man kan bjuda hem ett större gäng vänner på middag/fest under varma sommarkvällar.

Var inne på Bygghemma.se och kollade efter material och i samma veva hittade jag även riktigt snygga utemöbler som skulle passa utmärkt hos mig. Beställde dock endast möblerna nu. Funderar lite på att skjuta upp altanbygget till nästa sommar. Vi får se hur det blir med det. Beror väl lite på om jag hittar folk som har lust att komma och hjälpa till under semestern så att vi får den byggd snabbt.

Men nu ska jag ut och njuta av sommaren hörni. Har två veckor kvar att jobba, sedan har jag semster och då ska jag passa på att njuta varje dag!

wooden-texture-with-rusted-nail-heads-1255334-m

Jaa såhär sliten är den nuvarande altanen..

Tänker tillbaka

Satt och kollade igenom fotoalbumen och såg foton från när Lena och Tim var små. Hittade allt från våra barnmorskemöten på Avesina och födseln till första tanden och skolavslutningar. Man blir otroligt vemodig när man sitter och tittar, älskar mina barn så mycket. Längtar tills dom kommer!

Jag ska få ha dom under julafton, det är mitt år i år och vi ska hem till mina föräldrar och fira. Det ska bli så mysigt, jag älskar att samla hela familjen.

Hur gör ni när ni separerat från barnens mamma/pappa?

fira

Höstrensning

Nu har jag och barnen kört den årliga höstrensningen. Eller ja, mest var det ju såklart jag som rensade, Tim och Lena stod mest och klagade på att det var tråkigt, dammigt eller någonting annat, men lite hjälp fick jag i alla fall. Så ut med en massa skräp från huset och in i förrådet! Det var i alla fall tanken. Problemet var bara att förrådet var smockfullt.

fullt

Behöver hyra förråd. Så enkelt är det. Ett extra förråd är en perfekt lösning. Så in med alla saker i bilen och iväg med allt till närmsta Pelican Storage. Perfekt, nu är sakerna borta. Sen kommer ju projektet att rensa det förrådet och förrådet här hemma men det behöver jag inte ta nu, kanske innan vårrensningen.

 

Om någon undrar över bloggnamnet

Namnet på bloggen är bara en rolig grej. Jag satt och pratade med ungarna för ett tag sen och när dom är här så kan det ibland vara så att dom kommer och går som dom vill. Jag sa att dom inte ska tro att det är något vandrarhem här! Då började båda skratta och sen den dagen kallas huset för Vandrarhemmet i Vånga.

Så är det någon som åker till Vånga så kan ni ju alltid ta in på mitt vandrarhem. Hehe skämt åsido.

vandrarhem

Kanske ska göra om huset till ett vandrarhem!

Huset är helt färdigmålat nu så det känns skönt att slippa lägga ner mer tid på det på ett väldigt långt tag.

Det enda som händer på söndagar…

Goddagens.

Inlägg nummer tre för mig, är nöjd med de förra trots att det blev lite luddigt kanske. Idag har jag inte gjort många knop alls. Söndagar brukar jag försöka hålla väldigt lugna då det är tillbaka till jobbet som gäller imorgon. Jag har i alla fall hunnit med att försäkra både min bil och min husvagn hos http://www.modernaforsakringar.se/. Tim är väldigt intresserad av bilar och har koll på precis allting som handlar om bilar. Det var han som tipsade mig om Moderna Försäkringar och jag känner mig helt trygg med hans råd.

Nu är allt försäkrat!

Imorgon är det alltså en ny jobbvecka. Måndagar är alltid kämpigast sen tycker jag att resten av veckan går mycket lättare. Det är just måndagar när väckarklockan ringar som man känner att ”vad tusan är det som händer”. Nåja, tur att det bara är måndag en gång i veckan. Det kunde ju faktiskt vart mycket värre!

 

Finputsning av fasadfixandet

Jag och Tim blev precis klara med husfasaden, nu är det bara finputsning och målning av fönsterkarmarna kvar men det gör jag i helgen. Det är inte lika bråttom. Jag vart inbjuden att äta middag hemma hos Bosse och Stina på fredag och det tackade jag ja till. Det ska bli väldigt trevligt. Måste komma ihåg att försäkra bilen i helgen också.

Det är så mycket måsten hela tiden. Men om exakt en månad är det slut på alla måsten i ungefär fyra och en halv vecka för då är det semester som gäller. Har ingenting speciellt planerat faktiskt utan ska bara ha en lugn och skön semester. Försöka spendera lite kvalitetstid med mina barn också om dom nu är villiga att hänga med sin gamla farsa. Vi får väl se.