Bila i Europa med tonåringar

Då var det bestämt! Vi skall ge oss ut på semester i Europa. Bilsemester, till och med. Blev nästan lite förvånad över att ungarna ville följa med, men ser väldigt mycket fram emot resan. Det innebär att vi just nu har mycket att planera och fixa. Försäkringar och hotell framför allt. Så måste vi ju också planera lite mer hur vi skall köra. Vi tänkte bila ner till Tyskland, Frankrike och Spanien i alla fall. Är sugen på att också köra till Italien och upp genom de östeuropeiska länderna. Det är mycket som skall ordnas. Lite skraj för att bilen pajar på vägen, men har rustat mig med nödvändiga bilverktyg ifall olyckan skulle vara framme. Ungarna skrattade åt det här, men jag tycker det är bättre att vara förberedd! Dessutom vill jag inte stå mitt på motorvägen med två otåliga tonåringar i flera timmar!

Vyerna från bilfönstret

Vår i luften

Hej, hur står det till med er? Med mig är det bara bra! Faktum är att vårkänslorna börjar spritta i kroppen trots att det är Februari och vinter än. De senaste dagarna har vi dock haft en värmande sol här och det är något med luften och ljuset som börjar kännas som vår. Jag tycker det är hur härligt som helst!

Extra härligt är det eftersom jag snart måste gå ut till bilen och försöka få ordning på den. Jag gör ju hellre det i solens sken än i snålblåst och snö. Men tänkt att de där bilarna, de ska då alltid krångla när man behöver dem som bäst. Nåja, jag hittade ett ställe som hade bildelar till riktigt bra pris så jag ska inte klaga allt för mycket.

Nähä, nu måste jag gå ut och försöka få ordning på skrället. Ska hämta en av ungarna vid tåget ikväll så då är det bäst att den fungerar. Annars vet jag inte riktigt hur jag ska göra?

Ha det fint så länge!

Titta förresten, nog börjar naturen skvallra om vår:

vår

Dan före dopparedan

Hej! Hur har ni det i julstöket? Igår var jag ute med ungarna och tog en gran. Nu står den grön och grann här hemma och ska snart kläs. Ska slå in de sista julklapparna också, sen är vi redo för julfirande här hemma. Det gäller att passa på och njuta nu, för man vet inte hur länge ungarna vill umgås med farsan så här.

Apropå det så skrev jag ju i mitt förra inlägg om att jag vill börja titta på lägenheter i Västerås åt sonen. När jag höll på och undersökte möjligheter igår så hittade jag ett smart system för att hitta mäklare. Det ska jag testa. Inte lätt att hitta bra mäklare en det enorma utbudet. Men än är det en tid kvar tills det blir fråga om flytt. Nu ska jag njuta, klä gran, äta pepparkakor och dricka glögg med mina älskade ungar. Hoppas ni också får en riktigt god jul!

godjul2

Tonåringar växer fort

Hej på er, här sitter jag och funderar. Jag bor ju med mina två barn som är tonåringar och jag säger bara: Tonåringar växer så otroligt fort! Ja, egentligen har det gått fort ända sedan de föddes. Det känns som att de nyss tultade omkring och lekte med dockor och bilar. Nu börjar de bli så stora att det bara är en tidsfråga innan de flyttar ut.

Sonen har börjat prata om att han vill plugga på Mälardalens högskola i Västerås, det är något program som han vill gå där så snart måste jag börja kika hos fastighetsmäklare västerås. Jag tänker att jag nog vill köpa en lägenhet så att han får ett ordentligt första eget hem. Kanske tycker ni att jag curlar mina barn, men de är verkligen mitt allt och jag vill att de ska ha det bra.

Nåja, fortfarande bor de hemma och det är så skönt att ha dem här, men man måste ju också våga tänka på framtiden och ta emot nya faser i livet med öppna armar.

Hur är det med er, oroar ni er för hur det blir när ungarna flyger ut?

snönharkommit

Skippar resan…

Äsch, ja, hörni, vi skippar utlandsresan. Jag känner såhär; vi kan spara in de pengarna och lägga de på något annat. Det går ju lite onödigt mycket pengar vid en utlandsresa. Tonåringarna här hemma håller med mig. Och även om vi inte lägger de pengarna på något annat så kan vi ju spara dom då, till en långresa till Karibien eller något… Det vore något!

Dessutom har ju solen visat sig en del här i mars. Ja, det är ju ingen värmebölja men visst har den visat sig och gjort sig påmind emellanåt.

Och idag var det måndag igen. Består inte livet av väldigt många måndagar? Ibland tycker jag att det känns så. Jag kan vara lite segstartad på måndagar, ärligt talat. Fredagar däremot, då är det full rulle! 😉

flatebo-monday1

 

 

Grillsäsong ja tack!

Kallt och mörkt, tur mina barn lyser upp tillvaron. De vill gärna till Rom, kanske faktiskt skulle slå till och boka en resa.

När det är såhär kallt och mörkt så längtar man ju verkligen till våren och sommaren. Ska bli gött med grillat med. Det gillar vi alla! Det blir ju nästan var och varannan dag på sommaren. Går ju fort med. Och är enkelt. Bra video här nedan. Snabbare kan det nästan inte gå att få så gott käk.

Sparkonto åt barnen

Nu har jag öppnat upp nya sparkonton åt barnen. Tänkte att jag skulle försöka maximera räntan så att de får igen så mycket pengar det kan få så jag sparar hos www.4spar.se. Jag har låst kontona fram tills dom är 20 år båda två så att dom inte ska spendera dom på dumma saker. Självklart kan man göra det när man är 20 också men samtidigt så tror jag att man är lite mer ansvarsfull då. Har en känsla av att det kommer att bli många natturer in till stan för att hämta båda av mina små pärlor. Tur att det är ett tag kvar för Lena. Tim däremot fyller 15 i februari så det är inte så långt kvar. Konstigt det känns att min son ska bli myndig. Men oj vad han längtar. Och det förstår jag, minns ju själv när man skulle fylla myndig. Det var inte dåligt!

vuxenartikel